Forside
Lyd+Litteratur 2021
Ord til tiden: Lyd+Litteratur til telefonen
Om Lyd+Litteratur
Dokumentation
Udgivelser
Billeder
Kontakt
FACEBOOK

Her kan du læse hvem der har optrådt på Lyd+Litteratur siden festivalens begyndelse i 2002.

LYD+LITTERATUR FESTIVAL 2020

unnamed

FREDAG D. 2. OKTOBER:
Majse Aymo-Boot & Jakob Kullberg
Køs & Pia Tafdrup
Skammens Vogn

LØRDAG D. 3. OKTOBER:
Sara Grabow synger Rainer Maria Rilke
Mondrup/Juhl Dalsgaard
Puk Qvortrup & Who Killed Bambi

Festivalen var støttet af Aarhus Kommune og Statens Kunstfond


LYD+LITTERATUR FESTIVAL 2019

Intet Altid

FREDAG D. 4. OKTOBER:

20.30 Peter-Clement Woetmann & Mikkel Almholt
21.30 Silja Henderson & Excelsior
22.30 Hansn & Hoier
23.30 INTET ALTID (Foto: Abdellah Ihadian)
+ Forfatter-DJ Puk Qvortrup

LØRDAG D. 5. OKTOBER
20.30 William Kudahl
21.30 Lise Westzynthius & Bjørn Rasmussen
22.30 Peter-Clement Woetmann & Jaleh Negari
23.30 Katrine Stochholm & Det Vilde Band
+ Forfatter-DJ Louise Juhl Dalsgaad

På festivalen blev Schweppenhäuser/Thomsen & Morten Søndergaards lydværk SPEOS, som er udgivet på unikke lydsten, desuden udstillet (https://www.speos.dk/shop). Og Asger Schnack gav optaktsforedrag om lyd og litteratur i Vogn 1 på Godsbanen.

----

Som altid havde Lyd+Litteratur Festival fokus på det grænsesøgende og eksperimenterende og den kunstneriske kvalitet. Eftersom den danske lyd- og litteraturscene kunne fremvise så mange samarbejder af kunstnerisk høj kvalitet, valgte vi at lade danske navne profilere festivalen.

Traditionen tro iværksatte festivalen nye samarbejder mellem kunstarterne, så festivaldagene bød også på tre verdenspremierer, da henholdsvis lydkunstneren William Kudahl, Silja Henderson & Excelsior og Peter-Clement Woetmann & Jaleh Negari alle præsenterede helt nye værker. Som en kuriøsitet præsenteredes forfatter og tidligere dramatiker ved Aarhus Teater Peter-Clement Woetmann to dage i træk med to forskellige musikere for at undersøge, hvordan den samme forfatter udfolder sin litteratur i forskellige musikalske udtryk.

Festivalen var støttet af Statens Kunstfond og Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje.

LYD+LITTERATUR FESTIVAL 2018

unnamed

I 2018 var forfatteren Mette Moestrup inviteret ind som gæstekurator på dele af det samlede program, mens Lyd+Litteratur Festival bl.a. selv sammensatte en række specielle konstellationer, der helt unikt kunne opleves disse to dage. Det samlede program adskilte sig derudover fra tidligere år ved udelukkende at bestå af kvindelige artister.

Programmet de to dage var:

FREDAG D. 26. OKTOBER
She's A Show (feat. Tan Qi) (DK/CH)
Rike Scheffler (DE)
angela rawlings (CA)
Jessie Kleemann (GL)
Aaiún Nin & Ragnhild May (AO/DK)

LØRDAG D. 27. OKTOBER
Pia Raug synger Inger Christensen
Ingvild Lothe & ML Buch (NO/DK)
Christina Hagen & Xenia Xamanek
Kristina Holgersen & Ensemble Lydenskab
Ess Beck.

Om programmet:
Mette Moestrup har valgt at præsentere den legendariske folkesanger Pia Raug, som spiller sine Inger Christensen-sange. Derudover har hun valgt at sætte den grønlandske performancekunstner Jessie Kleemann på programmet foruden tyske Rike Scheffler, som sætter strøm til sin digtoplæsning gennem loop-maskiner og effekter. Mette har også inviteret den canadiske øko-poet angela rawlings. Sammen med festivalledelsen har Mette desuden sat den unge angolske forfatter Aaiún Nin sammen med lydkunstneren Ragnhild May, som bl.a. står bag en bemærkelsesværdig brug af blokfløjter i flere af sine værker. Endelig optræder Mette Moestrup selv med She's A Show, der i anledning af festivalen får hjælp fra den kinesiske videokunstner Tan Qi.

Lyd+Litteratur Festival har selv lavet to nye konstellationer. Festivalen har sat den norske digter Ingvild Lothe sammen med ML Buch, og så vil Christina Hagen og den elektroniske komponist Xenia Xamanek lave et nyt samarbejde. Endelig optræder Kristina Holgersen sammen med to kvindelige musikere fra ensemblet Lydenskab, og Ess Beck fremfører lydperformanceværket Lysistrata som er en remediering af Aristophanes’ græske komedie af selvsamme navn.

Lyd+Litteratur Festival 2018 var arrangeret af 365tekster, Geiger Records og det regionale spillested Radar i Aarhus. Festivalen er støttet af Statens Kunstfond og Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje.LYD+LITTERATUR FESTIVAL 2017

Lyd+Litteratur Festival fejrede 15 års fødselsdag med et stærkt program af musikpoetiske optrædener den 25.-27. oktober på Radar i Aarhus.

----- Program -----

ONSDAG 25. OKTOBER
19.30 Dørene åbner
20.00 Schweppenhäuser/Thomsen & Morten Søndergaard

TORSDAG 26. OKTOBER
18.30 Dørene åbner
19.00 Åbningstale
19.15 Mads Mygind
20.00 Peter Laugesen/Anders Mathiasen/Bjørn Heebøll
21.00 Teitur
22.30 Oxx & Mette Østgaard Henriksen
23.15 Jonas Okholm Jensen & Tobias Corell

FREDAG 27. OKTOBER
18.30 Dørene åbner
19.00 Signe Gjessing & Jeppe Zeeberg
20.00 Kloster synger Simon Grotrian
21.00 Nikolaj Nørlund
22.30 Solegern
23.15 BjørnFriisThomsen&NilsGröndahl

OM LYD+LITTERATUR FESTIVAL Nikolaj Nørlund, som i 1996 udgav albummet ”Navnløs” med digte af Michael Strunge og senere har samarbejdet med blandt andre Naja Maria Aidt, Bjørn Rasmussen og Peter Laugesen, vil til festivalen skræddersy en litterært inspireret koncert.

Færøske Teitur har også i sin musik berørt litteraturen på flere måder, og hans bidrag til festivalen vil afspejle dette. På ”Confessions” blev kommentarer på YouTube brugt som råstoffet til tekster, der trækker veksler på bekendelseslitteraturen, og med ”Y Arpeggios” skabte han instrumentale klaverstykker inspireret af bogstavet y og dets form.

En af Danmarks væsentligste digtere Peter Laugesen og Anders Mathiasen markerer vinyludgivelsen af ”Husene er sluppet løs i skriften”, som udkommer på Geiger Records. Mads Mygind fremfører det konkretpoetiske bogobjekt ”nu” som lydperformance, og så fejrer Schweppenhäuser/Thomsen & Morten Søndergaard 10 års jubilæet for ”Hjertets abe sparker sig fri” med ny musik og ord fra en grotteekspedition, der skal høres i mørke.

Traditionen tro har Lyd+Litteratur Festival dannet en række spændende nye konstellationer. Jazzpianist og komponist Jeppe Zeeberg vil sammen med digteren Signe Gjessing fremføre en improvisationsbaseret optræden, avantgardemetalorkesteret Oxx og forfatter Mette Østgaard Henriksen medbringer nye poetiske protestsange, og endelig har forfatter Jonas Okholm Jensen og ambientmusikeren Tobias Corell genskabt Jonas’ debutbog ”Så snart man åbner vinduet ud til den populære sol vælter årets første flue ind i rodet”.

Derudover præsenterer Steppeulven-modtageren Kloster ny musik til digte af Simon Grotrian, Solegern kommer forbi med tekster af Lea Løppenthin, og det nye samarbejde BjørnFriisThomsen&NilsGröndahl tager livtag med drømmes ejendommelige logik.


LYD+LITTERATUR 2016

Lyd+Litteratur og Radar præsenterede tre af landets meste interessante samarbejder på tværs af musik og litteratur på Dokk1 den 2. september. Arrangementet var en del af Aarhus Festuge:

ITVIVL
Peter Laugesen / Anders Mathiasen / Bjørn Heebøll
Skammens Vogn Duo

Læs mere her: www.365tekster.dk/…/nyheder/180-understrom-lyd-litteratur

Morten Søndergaard @ Lyd+Litteratur Festival 2014

LYD+LITTERATUR FESTIVAL 2014
LYDEN AF LITTERATUR:

Morten Søndergaard, Ida Marie Hede, Rasmus Halling Nielsen og Andreas Vermehren Holm.

STED: Vogn 1, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C.
Se Facebook-event her.

10/11 - 2014
SEMINAR OG KONCERT:

Kl. 19 - 21:
Seminar med oplæg og diskussion med:
Lars Bukdahl, Jørn Erslev Andersen, Asger Schnack, Torben Ulrich og Søren Kjærgaard
Kl. 21.00:
Koncert ved Torben Ulrich og Søren Kjærgaard

STED: Vogn 1, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C.

13/11 - 2014
KONCERTER:

The Manipulated & Lars Bo Nørgaard
Jesper Elving / Anders Mathiasen / Bjørn Heebøll
The Nielsen Sister & Sailor Toldam
Alle svarene

STED: Radar, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C.

Se Facebook-event hér.

26/11 - 2014
KONCERTER:

Martin Ryum
Er de sjældne
Thomas Krogsbøl & Michael Mørkholt

STED: Katapults øvesal, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C.

PROGRAM


30/10

LYDEN AF LITTERATUR:
MORTEN SØNDERGAARD, ANDREAS VERMEHREN HOLM, IDA MARIE HEDE OG RASMUS HALLING NIELSEN

Med dette aftenarrangement vil Project Art Writing og Lyd+Litteratur Festivalen fokusere på oplæsningen som performance og som en lydlig/klangmæssig manifestation.

Fire forfattere – Morten Søndergaard, Andreas Vermehren Holm, Ida Marie Hede og Rasmus Halling Nielsen – er blevet bedt om at reflektere over de lydlige udsagn i deres oplæsning og tekster. Der er lagt op til en frit eksperimenterende aften med fokus på lyden og brugen af stemmen under oplæsning. Måske endda også oplæsning til, med og imod andre former for lyd.

Forfatterne har formuleret en række udsagn, der indrammer aftenen og deres optræden:

Andreas Vermehren Holm skriver, at hans optræden handler om stilhed: ”Jeg vil bruge dyrelyde, gå i dialog med dyre- og hjertelyd. En punchline for mig kunne være: 'Hjertet er også et opfattende organ'. Det rammer ind, hvad jeg vil den aften”.

Ida Marie Hede opfører værket INFERNO SANG, der er “et langdigt om olie, kroppe og vores rastløse intimitet og sammenstød med det levende”. INFERNO SANG læses af Ida Marie Hede og en række gæstestemmer i et asynkront kor.

Morten Søndergaard melder, at hans optræden vil være en “oplæ/øsning af ord i frit fald fra bogen selv”, mens Rasmus Halling Nielsen stiller spørgsmålene: ”Kan sprog høres gennem støj, kan støjen nægte ikke at være kommunikation. Er det muligt at adskille det i en almindelig hverdag, hvor lyde som f.eks. stemmer og trafik er konstant. Nej. Skal det forsøges i en improvisation med fokus på det - men også på det modsatte. Ja. Hvor godt kender de to hinanden, kan deres relation synge?”

Velkommen til en aften med performances for tekst og ord, lyd og litteratur.

Arrangementet er en del af Project Art Writings 3D-seminar. Læs mere om Project Art Writing på: www.litteraturen.nu/artwriting

HVEM: Morten Søndergaard, Andreas Vermehren Holm, Ida Marie Hede og Rasmus Halling Nielsen

HVAD: Oplæsninger / performances / ord- og lydeksperimenter / verdenspremierer / art writing

HVOR: Vogn 1, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C.
HVORNÅR:
30. oktober kl. 20.00.

10/11
SEMINAR MED LARS BUKDAHL, ASGER SCHNACK, TORBEN ULRICH, SØREN KJÆRGAARD OG JØRN ERSLEV ANDERSEN
+ KONCERT MED TORBEN ULRICH & SØREN KJÆRGAARD

Søren Kjærgaard & Torben Ulrich
Det kreative venskab mellem den legendarisk legende jazzmusiker og -forfatter m.m. Torben Ulrich og den talentfulde pianist Søren Kjærgaard er endelig at finde på dansk grund igen.

Duoens tredje projekt, Meridiana: Lines towards a non-local alchemy (2014), netop udgivet på pladeselskabet Escho, har atter bragt Kjærgaard & Ulrich sammen i et grænsenedbrydende forsøg på at granske linjen som lydligt, tekstligt og grafisk fænomen, stærkt inspireret af forskellene mellem østlig og vestlig tænkning.

Torben Ulrich har med stor succes indtaget flere forskellige slags scener i løbet af sin lange karriere. Han har tidligere været professionel tennisspiller, og senere forfulgte han sin store interesse for jazz både som skribent, musiker og som en af folkene bag den københavnske jazzklub Blue Note. Ulrichs kunstneriske virksomhed kredser således om flere emner som musik, kunst, litteratur, idræt og buddhisme, der kan opleves i interdisciplinær symbiose med bl.a. hans bøger, som f.eks. "Jazz, bold & buddhisme" (2003), og ikke mindst projektet med Kjærgaard.

Søren Kjærgaard er en anerkendt jazzpianist og komponist, der har spillet med lang række etablerede navne fra både ind- (Jens Unmack, Nikolaj Nørlund og Jakob Bro m.fl. på debuten "Bandapart" fra 2004) og udland, bl.a. Tim Berne, Steven Bernstein og Ben Street og Andrew Cyrille fra hans trans-atlantiske trio Kjærgaard/Street/Cyrille. På samme vis som Ulrich blander interessefelter, kaster Kjærgaard sig ofte ud i eksperimenterende fusioner af tilgange til musik og lyd og blander kompositions-, improvisations- og performancekunst sammen i et nyt, dynamisk felt.
www.torbenulrich.com
www.sorenkjaergaard.com

Lars Bukdahl
Lars Bukdahl er digter, litteraturanmelder og lyrikredaktør for tidsskriftet Hvedekorn. Bukdahls seminaroplæg kredser om følgende: “Til helvede med akkompagnementet. Hvornår er musikken poesiens kumpan? Eksempler er Laugesen & Leth & Blendstrup!”

Asger Schnack
Asger Schnack er forfatter og forlægger med et kalejdoskopisk væld af udgivelser i alle formater og om de fleste emner bag sig. Denne aften vil Schnack tale om dadaens grænsesøgende lyddigte og deres position i det litterære landskab i dag. Schnack skriver: “Hvilke muligheder har lyddigtet i dag? Fra yderpunkter kan man forestille sig en tilbagetrækning til ”en mere komfortabel position” – med Brian Enos ord. Der er den intellektuelle tilgang, og der er den kropslige: digtet som åndedræt. Men uvægerligt med refleksionen som følgesvend.”

Jørn Erslev Andersen

Jørn Erslev Andersen er lektor ved Institut for Æstetik og Kommunikation på Aarhus Universitet og særdeles velbevandret i både verdenslitteratur, kunst og jazz-, blues- og rockmusik. Jørn Erslev Andersen giver en lille improvisation over poesiens Musik (Mallarmé), prosaisk sideordnethed (Burroughs), harmolodisk improvisation (Coleman/Ulmer) og nedløbsrørets tilstedeværelse i Torben Ulrich & Søren Kjærgaards “Suddenly, Sound: 21 songlines for piano, drainpipe, etc.” (2009)

HVOR: Vogn 1, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C.
HVORNÅR:
10. november kl. 19.00 - 22.30.
ENTRÉ: 90 kr.

13/11 - 2014

ANDERS MATHIASEN / JESPER ELVING / BJØRN HEEBØLL @ Lyd+Litteratur Festival 2014

KONCERTER MED:
ANDERS MATHIASEN / JESPER ELVING / BJØRN HEEBØLL
THE MANIPULATED & LARS BO NØRGAARD
ALLE SVARENE
SISTER NIELSEN & SAILOR TOLDAM


ANDERS MATHIASEN / JESPER ELVING / BJØRN HEEBØLL

Anders Mathiasen, kendt fra duoen Murder med Jacob Bellens og soloprojektet Vessel, og digteren Jesper Elving udgav i 2013 selvstændigt pladen meker med musikalsk opbakning fra freejazztrommeslageren Bjørn Heebøll, som bl.a. også spiller i Slaraffenland, BodaBoda Duo og Copenhangen Art Ensemble. Til Lyd+Litteratur Festival 2014 har lydgruppen atter allieret sig med Heebøll, og tilsammen tilstræber trioen et helhedslydbillede, hvor lyd og lyrik konverserer henover eksperimenterende, kunstfulde lyd- og ordlandskaber under ofte højt energiske performances.

Anders Mathiasen - www.andersmathiasen.net
Jesper Elving - www.jesperelving.net


THE MANIPULATED & LARS BO NØRGAARD

The Manipulated har i sin nuværende form leveret tung instrumental musik, der bugter og breder sig mellem genrerne psych rock, noise og doom metal, til den lokale scene siden 2008. Kvartetten udforsker de mørke afgrunde mellem tunge guitarriffs, hurtige rytmesektioner og rene, langstrakte støjflader, og har netop udgivet deres første fuldlængde album, Neon Messiah (2014), digitalt og inden længe også som båndudgivelse.

Lars Bo Nørgaard (f. 1981) dimitterede fra Forfatterskolen i 2006 og er siden blevet publiceret i forskellige tidsskrifter. I slutningen af 2009 var Nørgaard medstifter af tidsskriftet morgenrøde.dk sammen med Peter Clement Woetmann, Lars Arnfred Fynboe og Peder Frederik Jensen. Efter en længere rundrejse i Indien har Nørgaard senest udgivet Bålene brænder (2014) sammen med kunstneren Troels Emig. Særudgivelsen er udkommet i et begrænset oplag på 150 eksemplarer, hvor hver udgivelse er et unikum i form af et særligt hjembragt element fra Indien. Derudover indeholder udgivelsen en lydoptagelse og tekst. Lars Bo Nørgaard skriver løbende på bloggen larsbonoergaard.blogspot.com og aporiacompound.wordpress.com.

Gennem det nye og unikke samarbejde mellem The Manipulated og Lars Bo Nørgaard vil Lyd+Litteratur Festivals intention om at sætte eksperimentet i fokus tage uforudsigelige, men insisterende former til urkoncerten på spillestedet Radar. Med konstellationen af tung instrumental musik og poesi, vil det talte ord finde nyt leje. Husk ørepropper!

www.themanipulated.bandcamp.com
www.larsbonoergaard.blogspot.dk
www.aporiacompound.wordpress.com


ALLE SVARENE

Alle Svarene er David Nordentoft fra Aarhus’ lydlige bearbejdning af forskellige menneskers stemmer til en kollektiv historiefortælling. Nordentoft indsamler nysgerrigt indtryk af mennesker, han møder, hører og ser omkring sig og bruger dem som fundamentet for sit “talt-ord-tronica”.

Alle Svarene-projektet er således sammensat af børn og ældres oplevelser af kulturelle emner, der er en del af vores eksistentielle grundvilkår. Essensen i den daglige tales svar på livets store spørgsmål indfanges, og de forskellige stemmer flettes i dialoger, uden at det frarøver dem deres selvstændighed. Stemmerne bliver den bærende instrumentgruppe, og musikkens karakter fungerer oftest understøttende for handlingen. Målet er en helstøbt musikalsk fortælling, der både formidles gennem øret, synet, følelserne, vores forudgående erfaringer og de mennesker, vi lytter til.

www.allesvarene.bandcamp.com


SISTER NIELSEN & SAILOR TOLDAM

The Nielsen Sisters blev født ud af asken fra forfatteren Claus Beck-Nielsens Das Beckwerk, og den musikalske reinkarnation rejste sig for alvor med udgivelsen af albummet We are Multitude i 2012. Søstrene ind- og optræder ofte i forskellige bandkonstellationer og vil til Lyd+Litteratur Festival 2014 være repræsenteret af den æteriske frontfigur Sister Nielsen og den anerkendte jazzpianist Sailor Toldam (kendt fra Simon Toldam Trio, orkesteret STORK, Sekten m.fl.).

Live vil de to ‘medsøstre’ opføre The Nielsen Sisters’ medrivende tekster om politik og privatliv tilføjet Toldams improvisatoriske originalitet.

www.nielsen.re/author/the-nielsen-sisters
www.soundcloud.com/the-nielsen-sisters/the-roma-people

HVEM: Sister Nielsen & Sailor Toldam, Alle svarene, The Manipulated & Lars Bo Nørgaard og Anders Mathiasen / Jesper Elving / Bjørn Heebøll

HVAD: Koncerter / oplæsninger / musik / lydpoesi / sludgedoom / electronica / singer-songwriter / verdenspremiere

TID: 13. november (dørene åbner 19.00, koncertstart 19.30)
STED: Radar, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C.
ENTRÉ: 80 kr.

26/11
KONCERTER:
ER DE SJÆLDNE
MARTIN RYUM
THOMAS KROGSBØL & MICHAEL MØRKHOLT

Martin Ryum

Martin Ryum har som kunstner været velkendt og værdsat siden 90’erne, hvor han bl.a. spillede med Signe Høirup Wille-Jørgensen (Jomi Massage) i Murmur og senere i kultbandet Speaker Bite Me.

Efter en længere pause fra koncertscenen er Ryum nu tilbage, både sammen med Jomi Massage, som han i september drog på en Speaker Bite Me-tour rundt i landet med, og senest som solist på sin 2. plade “Findes” (2014). Med udgivelsen har Ryum sat lyd til sin store forelskelse i den danske digter Inger Christensens poesi og integrerer nogle af Christensens greb, som f.eks, repetitionen, i sin egen tilgang til at skabe simple, men stemningsmættede musikalske rum.

www.facebook.com/pages/Martin-Ryum/349475955166274

www.soundcloud.com/martin-ryum


Er de sjældne

Er de sjældne er en af de smukkeste fugle på himlen over den dansksprogede musik- og lyrikscene. Bandet udgav debuten “Lyserød Lyseblå Beige” i 2009, hvorpå de gennem forfatterinde Lone Hørslevs underfundige ord og sangerinde/sangskriver Solveig Sandnes’ atmosfæriske lydbilleder formidlede et helt særligt univers. Her udspilles følelsesmæssige relationer i tyste skove og pastelfarvede landskaber med tekster fulde af undren. I starten af året vendte Er de sjældne tilbage med pladen “Olé Olé” (2014), hvor tompladserne mellem tekst og lyd undersøges via svalende, overvejende elektroniske kompositioner; nogle gange er der symmetri, andre gange taler det ene på vegne af det andet, men ordene er stadig umiskendeligt Hørslevs og lydene Sandnes’.

http://erdesjaeldne.tumblr.com

ØØ: Thomas Krogsbøl & Michael Mørkholt

Digteren Thomas Krogsbøl har været medlem af det kompromisløse poesikollektiv Øverste Kirurgiske siden 1998 og kan ofte opleves til ØK’s månedlige oplæsningsseancer på spillestedet Mayhem. Krogsbøl, der har flere udgivelser bag sig, senest Jeg er fluen (2011) udgivet på Forlaget Kronstork, har skrevet teksterne til samarbejdet ØØ med Michael Mørkholt, som manifesterer sig på pladeform med “MED I OG UDEN” (2014) udgivet på Geiger Records.

Michael Mørkholt er stifter af forlaget Lille Kommune og lyd- og billedkunstner. Han har udstillet, turneret og performet i flere lande, og hans værker har f.eks. været forbi Art Metropole (CA), Café Oto (UK), Kunsthal Charlottenborg (DK), LAM - Musée d’Art Contemporain, d’Art Moderne (F), Overgaden (DK), Tate/Intermedia Art (UK), Rooseum (SE), MFSK (DK), Tonic/ Bunker (US), Titanik (FI) og Super Deluxe (JP). Han har derudover udgivet, skrevet musik til og spillet med navne som bl.a. Solhorn, MX, Jab Mica Och El, Den Nørrejyske Øs Stororkester for Opløst Mønstermusik, Sommersolhvervsorkesteret, Århus Politi-Orkester og senest sat sit unikke præg på den skæve udgivelse “MED I OG UDEN”.

“MED I OG UDEN” er en utraditionel udgivelse: en forståelsesudvidende lydskulptur og digtsamling i ét og samme artifakt. Denne 12” grammofonplade er forsynet med to centerhuller, et koncentrisk og et excentrisk, således at pladen kan afspilles i to forskellige kredsløb centrifugalt forskudt om hver sin akse. Det slynger ikke blot pladens musikalske eksperimenter ud i skæve cirkulærer – det inddrager også lytteren i en aktiv positionering, der rækker fysisk ud over selve pladespilleren. Denne plade skal altså ikke vendes og drejes, men vinkles og spinnes. Det handler kort fortalt om at dyrke svimmelheden.

Vender man alligevel pladen, vil man finde en lyrisk brugsanvisning, en indholdsfortegnelse, en kolofon og en ikke umiddelbart spilbar grafisk ætsning, der kan betragtes som en arbejdsskitse for udgivelsen.

www.geigerrecords.dk/udgivelser/udgivelse.php?id=26

www.lillekommune.blogspot.dk
www.thomaskrogsboel.blogspot.dk

HVOR: Teater Katapults øvesal, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C.
HVORNÅR: 26
. november kl. 19.30 - 23.00.
ENTRÉ: 90 kr.


LYD+LITTERATUR FESTIVAL 2013 MouritzHoerslevFoto1_v1-554x369

SEMINAR - 30/11-2014

KL. 12-13:
At sætte musik til andre folks ord – et oplæg fra musikeren og sangeren Jomi Massage om dét og samarbejdet med forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Lyd+Litteratur Festivalen har siden 2002 sat musikere og forfattere sammen til nye samarbejder og på den måde fungeret som et laboratorium for tekst og lyd. Et af dem har været mellem musikeren Jomi Massage (Signe Høirup Wille-Jørgensen) og forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen, som blev sat sammen til festivalen i 2003. Siden har de fortsat samarbejdet med flere optrædender og udgav i 2012 albummet Dråbers logik med digte af Marstrand-Jørgensen og musik af Jomi Massage.

Wille-Jørgensen skriver om sit seminaroplæg: ”At sætte musik til andre folks ord er en gave. Inspirationen lander lige i skødet, og så er det bare om at glemme al respekt og viden om forfatterens intentioner. Digtene skal opdages på ny. Sætninger skal brydes, betoninger findes og temaer understreges. Derigennem opstår en sammensmeltning af de to forskellige kunstarter. For det er en illusion, at man kan tage digteren ud af digtene. Men det er en mulighed for musikken dermed at finde en plads, der ikke blot er en underlægning til ord, men tværtimod bliver en jævnbyrdig partner.”

Oplægget bliver et reflekteret blik ind i et arbejdende laboratorium for tekst og lyd, hvor Jomi Massage også vil give smagsprøver på numre fra samarbejdet.

Signe Høirup Wille-Jørgensen har udgivet en håndfuld plader som en del af orkestret Speaker Bite Me. Hun solodebuterede i 2004 med albummet ”Aloud” og har siden udgivet flere meget anmelderroste albums, bl.a. sammen med Danmarks Radios Big Band. Hun er aktuel med soloalbummet ”Primitives”. Læs mere på www.jomimassage.dk og www.geigerrecords.dk

Kl. 13.20 - 14.20
Når lyd og poesi mødes – oplæg ved Asger Schnack

Asger Schnack vil i sit oplæg tage udgangspunkt i dadaistisk lydpoesi, som den blev praktiseret af Hugo Ball, Raoul Hausmann og Kurt Schwitters, og give eksempler på amerikansk og dansk Jazz & Poetry og beslægtede fænomener som The Fugs og – fra nyeste tid – Torben Ulrich og Søren Kjærgaards samarbejde.

Asger Schnack (f. 1949) debuterede i 1967 med ”Øjeæbler” på forlaget Arena og har siden skrevet både romaner, børnebøger, essays og digtsamlinger. Schnack har desuden arbejdet som oversætter og redaktør samt drevet forlagene Swing og Bebop, som bl.a. har oversat litteratur af bl.a. Cesar Pavese, Hugo Ball, Gertude Stein og Paul Eluard. Blandt de seneste udgivelser fra Schnack er en monografi om digteren Morti Vizki.

KL. 14.40 - 15.40
At komme fra musikken til lyrikken og vice versa – en samtale mellem Peter H. Olesen og Nikolaj Zeuthen

Her sættes to forfattere og sangere i scene om det at komme fra musikken til lyrikken og vice versa. Fra den ene part, Peter H. Olesen, lyder det: “Er Nikolaj Zeuthen en forfatter, som har en umulig drøm om at synge popsange, selvom han ikke kan? Og er jeg bare en falleret rocksanger, som drømmer om at være skønlitterær? Hvordan arbejder to umiddelbart væsensforskellige forfattere med at skrive sangtekster – og er poesiens urmoder og stamfar ikke netop sang og dans?” De spørgsmål med flere vil Zeuthen og Olesen forsøge at give svar på i løbet af samtalen.

Nikolaj Zeuthen (f. 1977) er sanger i bandet Skammens Vogn, der har tre albums bag sig. Senest er udkommet ”Asfalt”, som bl.a. har ligget på Det Elektriske Barometers hitliste. Zeuthen har desuden bl.a. udgivet digtsamlingerne ”Oliebål” (2009) og ”Stråler” (2013).

Peter H. Olesen (f. 1962) har siden 1980′erne fungeret som sanger og sangskriver i grupperne Greene, Olesen-Olesen og senest De efterladte, som er aktuelle med det meget anmelderroste ”Alvorsord og etagevask”. Olesen blev i 2008 nomineret til musikkritikerprisen Årets Steppeulv som årets tekstforfatter. I 2007 romandebuterede han med ”Korrekturlæseren”, og i begyndelsen af 2014 udgiver han digtsamlingen ”Hver dag er et comeback”.

Moderator ved samtalen er journalist Søren Rosenberg Pedersen.

KL. 16-17:
En samtale om at samarbejde – mellem forfatteren Lone Hørslev og musiker Mads Mouritz

Forfatteren Lone Hørslev og musikeren Mads Mouritz har, som duoen Mouritz/Hørslev, fået et næsten folkeligt gennembrud med koncerter på SPOT og Roskilde Festival samt albums som ”Blik, Bang Bang” og senest ”Allermindst dig selv”, der udkom i år til højlydt begejstrede anmelderroser. Lone Hørslev synger, spiller og står for teksterne, mens Mads Mouritz leverer musik og sang i samarbejdet.

I denne samtale giver de et indblik ind i deres arbejdsprocesser og samarbejde. Hvordan og hvorfor fandt de sammen? Hvad er det, de synes der sker i samarbejder mellem en forfatter og en musiker – og hvad sker der lige præcist i deres samarbejde?

Mads Mouritz er musiker og sangskriver. Han debuterede i 2004 med det anmelderroste engelsksprogede album ”This Chaos Called Love”. I 2005 var indstillet til musikprisen Steppeulven i katagorien Årets Håb, og han har efterfølgende udgivet albums, bl.a. som en del af Mads Mouritz & Hælerne.

Lone Hørslev (f. 1974) er uddannet på Forfatterskolen og debuterede som digter i 2001 med ”Tak” og er en af sin generations mest markante digtere. Siden er udkommet flere digtsamlinger og romaner, senest ”La’ os” (2012). Ud over sin medvirken i Mouritz/Hørlev er Lone Hørslev med i musikprojektet Er de sjældne. Lone har bl.a. modtaget Michael Strunge-prisen og Carlsbergs Idé-legat som Årets Fund.


Program // Koncerter, Radar, Godsbanen.
Døre kl. 19.00. Koncertstart 20.00.
Entré: 100 kr. inkl. gebyr.
70 kr. for medlemmer af Bibliotekernes Litteraturklub (se www.aakb.dk).

Eggs Laid By Tigers
Eggs Laid By Tigers er et dansk popband, der af hele hjertet vedkender sig og omfavner arven fra tidligere epokers musik. Eggs Laid By Tigers er det første band, der udelukkende bruger den walisiske forfatter og poet Dylan Thomas’ digte som afsæt for sangskrivning. Dylan Thomas ‐ inspirator for utallige sangskrivere, f.eks. Bob Dylan, John Cale og John Lennon ‐ forelskede sig i ord allerede inden han vidste, hvad de betød og kunne. Og på samme måde har Eggs laid by Tigers forelsket sig i kraften og mystikken, der lever, lyser og ånder i Dylan Thomas’ værker.

Mouritz/Hørslev
Mouritz/Hørslev består af sanger/sangskriveren Mads Mouritz og forfatteren og sangerinden Lone Hørslev. Bandet hører rent lyrisk til et af DK’s mest interessante navne, og det er derfor rart, at de fire år efter udgivelsen af “Blik, Bang Bang” endelig er klar med deres tredje album, hvor de i øvrigt har lagt duoformatet bag sig. Som altid er der tekstmæssig guf af den finurlige og udkrængende slags at hente på “Allermindst Dig Selv”, der som noget nyt i vid udstrækning cirkulerer om hjemløshed, og som ellers på sofistikeret vis behandler størrelser som ensomhed, savn og kærlighed.

De efterladte

De efterladte er Michael Lund (musiker og komponist), Peter H. Olesen (sanger og sangskriver). Duoen har spillet sammen i snart 15 år. De første mange år i en anden konstellation, nemlig Olesen-Olesen, hvor Peter var dén Olesen, som sang og skrev teksterne – og Michael var den lydhøre og trofaste akkompagnatør. 
Efter at Olesen-Olesen stoppede i 2007 er der kommet andre boller på suppen. Michael og Peter har siden da arbejdet ligeværdigt sammen under navnet. De efterladte får på aftenen følgeskab af musiker og producer og Boi Holm, der har produceret og medvirker på den stærkt roste plade ”Alvorsord og etagevask”, der udkom i september.

Skammens Vogn
Skammens Vogn er minimalister og naivister af en slags, man sjældent støder på herhjemme, men fra fremmede breddegrader påkalder sig slægtskab fra bl.a. Jonathan Richman og Daniel Johnstone. Teksterne er absurdistiske, men konkrete og ikke surreelle. Mærkelige glimt fra verdens hverdagsliv senet som et stykke med ribbensteg. Det nyeste album, “Asfalt”, udkom for kort tid siden.

LYD+LITTERATUR 2012

AARHUS

Tirsdag 17/4
Radar, Aarhus, 20.00

Basiru Suso & Viggo Madsen (MALI/DK)
Dennis Agerblad (FO) sings Tóroddur Poulsen
Ghost Flute & Dice

Onsdag 18/4
Radar, Aarhus, 20.00

Jomi Massage/Henriette Sennenvaldt/Maria Laurette Friis
Lasse Thorning

Tirsdag 24/4
Radar, Aarhus, 20.00

Lotte Anker & Ikue Mori (JP) plays Ursula Andkjær Olsen
Hans Appelqvist (SE)

Fredag 27/4
Radar, Aarhus, 20.00

Alessandra Eramo (IT)
Preslav Literary School (UK)
Rasmus Graff/Johns Lund/TR Kirstein
Heidi Mortenson

København

Mandag 23/4
Hovedbilioteket, København, 17.00

Dennis Agerblad (FO) sings Tóroddur Poulsen
DJs fra Geiger

Huset i Magstræde, København, 20.00

Peter Laugesen & Singvogel
Mute Swimmer

Fredag 27/4
Hovedbiblioteket, København, 17.00

Jomi Massage & Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Cia Rinne

Fredag 27/4
Huset i Magstræde, København, 20.00

Basiru Suso & Viggo Madsen (MALI/DK)
Pablo Llambías & Wazzabi
Ghost Flute & Dice

Lørdag 28/4
Møllegades Boghandel, København, 16.00

Alessandra Eramo (IT)
Preslav Literary School (UK)

Alessandra Eramo
Alessandra Eramo (IT) arbejder i feltet mellem performance, musik, lydpoesi og visuel kunst og var tidligere kendt under kunstnernavnet Ezramo. Hun er uddannet i klassisk sang og klaver, men kombinerer sin klassiske baggrund med en stærkt eksperimentel tilgang – ofte orienteret omkring det stedspecifikke og den interaktive relation til publikum. Hendes imponerende stemme kombineres med field recordings, elektronik og et væld af akustiske instrumenter og lydobjekter i en stærk fusion af poesi, lyd og visuel performance. Til Lyd+Litteratur optræder hun med værket Poetophonie – der både fremføres som liveversion i Aarhus og København samt vises i en filminstallation på festivalen.

Basiru Suso & Viggo Madsen
Basiru Suso & Viggo Madsen (MALI/DK)
er samarbejdet mellem en af landets mest underfundige lyrikere, Viggo Madsen, og Basiru Suso, der mestrer det berømte 21-strengede afrikanske instrument koraen. I forbindelse med festivalen udgiver de sammen albummet En flodhest går om hjørnet, hvor Madsen læser digte op om en godmodig flodhests liv og levned, smukt og levende akkompagneret af Susos dansende kora.

Cia Rinne
Cia Rinne
blev født i Sverige, voksede op i Tyskland, har studeret i Finland og er nu bosat i Berlin. Hun har arbejdet dokumentarisk omkring romaers vilkår i Europa, digitalt med animationsdigtsamlingen ”archives zaroum”, og ikke mindst med en yderst sprogligt og musikalsk bevidst lyrik. Rinnes lyrik er præget af synteser mellem ord, billede og lyd. Virtuost leger hun med flere sprog og deres distinkte rytme og klang. Dette kommer ikke mindst til udtryk i hendes bemærkelsesværdige og cool oplæsninger.

Dennis Agerblad
Dennis Agerblad (FO)
er måske kendt fra det eksperimenterende queerkunstkollektiv DUNST og Dennis Agerblad Band. Han udsendte sidste år i eget navn albummet Sproghoved/Málhøvd, hvor han tager musikalsk livtag med en af færøernes helt store digtere: Tóroddur Poulsen. Samtidig arbejder Agerblad med både det færøske og det danske sprog i et udtryk, der undersøge det at være ude og inde, både i sproglig, geografisk og identitetsmæssig forstand.

Ghost Flute & Dice. Foto: Ole Laursen/Atlas
Ghost Flute & Dice er navnet på et bemærkelsesværdigt projekt af komponist og pianist Mikkel Almholt, der tager udgangspunkt i klaverets klang – som det lyder, når det forstærkes og sendes gennem sitrende effektpedaler. Ghost Flute & Dice udsendte sidste år den roste debutudgivelse Music for Amplified Piano – en dybt interessant ny, forstærket og fængende kompositionsmusik. Almholt har specielt til Lyd+Litteratur 2012 komponeret et helt nyt værk, der ud over det forstærkede klaver vil arbejde med poesi fra Johannes L. Madsen (læst op af Peter Clement Woetmann) og Gertrude Stein. Værket er blevet til med støtte fra Statens Kunstråds komponistordning.

Hans Appelqvist
Hans Appelqvist (S) mikser knitrende lejrbålssange, guitarrock, fløjter, electronica og elementer af jazz til lyden af ukendte verdener, hvor man bliver usikker på, hvad der er drøm og hvad der er virkelighed. Hans fjerde album, Sjunga Slutet Nu, blev udgivet sammen med en spillefilm med samme titel. Temaet er drømme og døden, og ifølge de svenske kritikere var det den suverænt bedste plade i 2011. På scenen følges musikken med lysshows og animationer, som understøtter de drømmende melodier.

Heidi Mortenson
Heidi Mortenson er et af de mest interessante navne på den danske elektroniske musikscene. Med en fortid i Barcelona og Berlin står Mortenson bag en mængde roste udgivelser, der hvor popmusikken møder det eksperimenterende elektroniske. Mortenson har senest udgivet den roste ep Mørk, hvor hun for første gang kaster sig ud i det danske sprog. En dyster og kropslig poesi. Resulatet er på alle måder overbevisende.

Jomi Massage & Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Jomi Massage & Anne Lise Marstrand-Jørgensen
vender strærkt tilbage til Lyd+Litteratur Festival, hvor de oprindeligt blev ’sat sammen’ i 2003. Siden dengang er samarbejdet fortsat udfortrødent, og resultatet foreligger nu på albummet Dråbers logik, der udkommer på lp i forbindelse med festivalen. Forvent en betagende blanding af akustisk ømhed, hviskende støj og flimrende poesi.

Jomi Massage har i dag slået sit navn fast som en af dansk musiks centrale skikkelser. Først som frontkvinde i rockgruppen Speaker Bite Me, og siden med en række eksperimenterende og meget roste udgivelser, bl.a. i samarbejde med DRs Big Band. Alt i mens har Marstrand-Jørgensen imponeret med sine tætpakket poetiske bøger om bl.a. middelaldermystikeren Hildegard af Bingen, hvilket har indbragt hende Weekendavisens Litteraturpris.

Jomi Massage/Henriette Sennenvaldt/Maria Laurette Friis
Jomi Massage/Henriette Sennenvaldt/Maria Laurette Friis
er det helt nye og unikke samarbejde mellem nogle af dansk musiks mest centrale kvinder. Det drejer sig om sangerinde og musiker Jomi Massage, Under Byen-frontkvinde og forfatter Henriette Sennenvaldt samt sangerinde Maria Laurette Friis fra den eksperimenterende jazzgruppe Tys Tys. Sammen vil de opføre albummet Dråbers logik med tekster af Anne Lise Marstrand-Jørgensen.

Krishve
Krishve er navnet på den elektroniske lydkunstner Kristian Hverring, der gæster Lyd+Litteratur 2012 med sit videoværk 1+1=3 [30 sekunder]:

"En film om et eksperiment.
To personer arbejder sammen i 30 sekunder.
Ingen aftaler på forhånd. Kun ét forsøg.
Til hvert møde knytter sig en kort tekst."

Se et klip fra videoen her.

Skinnebach/Teller
Lars Skinnebach & Jørgen Teller
blev første gang sat sammen til Lyd+Litteratur i 2008. Resultet var vrængende, voldsomt og vildt - og det bliver det forhåbentligt igen, når de nu vender tilbage. I forbindelse med festivalen udkommer deres fælles album SLAGGER. Seksoghalvtreds minutters heftig poesi.

Jørgen Teller er aktiv i et væld af sammenhænge, med udgivelser i en lind strøm, som frontmand for Jørgen Teller & The Empty Stairs. Derudover samarbejder med, blandt alle andre: Tony Conrad, Rhys Chatham og Peter Laugesen.

Lars Skinnebach debuterede i 2000 med digtsamlingen Det mindste Paradis. Han modtog i 2009 Montanas Litteraturpris og har senest udgivet Øvelser og rituelle tekster (2011).

Lasse Thorning
Lasse Thorning
er navnet på den unge danske digter og danmarksmester i poetry slam, der sidste år udsendte sin digtdebut Sådan og sådan. Når han gæster Lyd+Litteratur 2012 bliver det med projektet Lasselasse, der tager udgangspunkt i stemmens og poesiens lydelige potentiale.

Lotte AnkerIkue Mori
Lotte Anker & Ikue Mori (JP) er foreningen af den anerkendte japanske trommeslager Ikue Mori og den danske saxofonist Lotte Anker. Mori har gennem sin karriere arbejdet sammen med helt uomgængelige navne som Thurston Moore, John Zorn, Mike Patton og Zeena Parkins. Ligeledes har fungerer Lotte Anker bl.a. som co-leder af Copenhagen Art Ensemble. Til Lyd+Litteratur 2012 vil de sammen fremføre Ursula Andkjær Olsens musikalske poesi. Kom og oplev hvordan!

Mute Svimmer
Mute Swimmer (UK)
er pseudonym for musikeren og billedkunstneren Guy Dale. Under navnet Mute Swimmer skriver han sange, der reflekterer over sangens og sangskriverens rolle her og nu, over sprog og tavshed, nærvær og fravær. Mute Swimmer evner at bygge en klassisk sang op for så at spænde ben for den, og som sangskriver er Dale i lige så høj grad inspireret af ideer fra John Cage og Samuel Beckett som af sangskrivere som Nick Cave og Bill Callahan. Altid garant for en intens performance vekslende mellem flot svungne melodier og reflekterende recitation.

Pablo Llambías & Wazzabi
Pablo Llambías & Wazzabi har i over ti år udforsket litteraturens møde med musikken. Den alsidigt eksperimenterende Llambías kompagneres af de garvede musikere i Wazzabi. Med leg, improvisation og en enorm musikalsk spændvidde skabes en skarp og rytmisk hybrid med plads til både jazz, hiphop,electronica, folk, rock og meget mere

Peter Laugesen & Singvogel
Peter Laugesen & Singvogel
er det frugtbare samarbejde mellem dansk poesis centrale stemme, digteren Peter Laugesen, og den vildt forstads-rock’n’rollende, uortodoske kvartet Singvogel. Mere end fyrre års lyriske bogudgydelser har Laugesen bag sig, mens Singvogel blev dannet i 2001 og har siden da udsendt i alt seks albums, hvoraf de tre er skabt i samarbejde med Laugesen. Med sig i bagagen har de sammen det himmelroste album fra sidste år, Den her planet glemmer vi aldrig - et af 2011s bedste danske albums!

PLS
Preslav Literary School (UK) byder på live-collager af bånd med fundne fragmenter, løsrevne spoken word-stykker, hverdagslyde og støj. Bag navnet gemmer sig den engelske lyd-, medie- og ordkunstner Adam Thomas, der nu er bosat i Berlin, hvor han arbejder med lyde, erindring og stemmer i et særligt krydsfelt mellem radiomontage, journalistik og mediekunst. På Lyd+Litteratur 2012 optræder Preslav Literary School for første gang i Danmark, og endda med et værk skabt specielt til lejligheden - et værk, der også vil udkomme som download-udgivelse under festivalen.

Graff/Lunds/Kirstein
Rasmus Graff/Johns Lund/TR Kirstein vil på Lyd+Litteratur 2012 ved fælles brug af evner gennemføre en seance for og med lyd og skrift - frit efter hukommelsen:
83 ofre for den forrige hukommelse

Rasmus Graff er digter, kritiker, redaktør og feltudvider. Debut i 2008 med digtet patchwork, som udkom på 28/6, et kollektiv han selv er del af. Seneste udgivelse er Bevægeligt Akkurat sammen med yoyooyoy, Claus Haxholm og Guds Söner.

Johns Lunds er saxofonist og komponist, del af yoyooyoy, Havens Fugle, Fjernsyn Fjernsyn, Gud er Kvinde, m.m. kører spillestedet Mayhem og har netop udgivet anden 7" med Mats Gustafsson.

TR Kirstein er med i Lights People, Jørgen Teller & The Empty Stairs, fornylig dannet duo med hhv. Pär Thörn og Tony Conrad, deltog med en lydinstallation på Transmediale 2012, Berlin, udstiller i Malmø medio april.

l+lplakatweb

LYD+LITTERATUR #8 – 2010

Henry Grimes (USA), Kammerflimmer Kollektief & Carten René Nielsen (DE/DK), Edwin Torres (USA), Zoë Skoulding & Alan Holmes (UK), Elektronavn, Michael Mørkholt & Thomas Krogsbøl, Stemmejernet, Band Ane, Natural Selector, Konrad Korabiewski/Litten & Roger Döring (DK/D), Ida Bach Jensen, Morten Søndergaard, TJ Supreme Sex Syndrome, Jonas Olesen & Jesper Elving, Clean Boys & Sid Yiddish (US), Markus Detmer (D), Bodega Boys, E-xtension-trio, DJ Dolores (BRA), T. S. Høeg, Little Red Suitcase & Lars Skinnebach, MikkelModulererMarius og Ak, Du Lyver Albertine.

LYD+LITTERATUR #7 – 2009

T.S. Høeg & Kim Grønborg, Anne-James Chaton (F), Tone & Mette Moestrup, Lars Frost & Kristian Westergaard, Lydia Lunch & Philippe Petit (USA/F), Borisov/Nikkilä (RUS/SF), Pär Thörn (S), Er de Sjældne, Angry Sam & Tomult (UK/DK), Eiko (SUI) og Frodegruppen 40

Lyd+LittplakatA2web.gif

LYD+LITTERATUR #6 – 2008:

Aerobic Lyrik, Lars Skinnebach & Jørgen Teller, Claus Beck-Nielsen Memorial, Jaap Blonk (NL), Eiríkur Örn Nordahl (IS), Magnetic Migration Music (UK), Lene Asp & Marc Kellaway, Kinski – Per V, Ole D & Turkman Souljah.

LYD+LITTERATUR #5 – 2006:

Janus Kodal & Turbulens, Claus Beck-Nielsen Memorial, MikkelModulererMarius, Koordinat, Olesen-Olesen og Ursula Andkjær Olsen & Joakim Frøystein (N).

LYD+LITTERATUR #4 – 2005:

The Fugitives (Canada), Ordkløver, Morten Søndergaard & Schweppenhäuser/Thomsen, Billy Childish (UK), A.K. Hansn & The Devils Foot, Tomsky & Krageagenturet, Jeppe Brixvold & Red Ink, Sieben (Matt Howden, UK) og Matt Elliott (UK).

LYD+LITTERATUR #3 – 2004:

AGF (D), Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O. (JP), Band Ane & Søren Jessen, Philip Jeck (UK), Max Richter (UK), Manuskript, Scanner (UK) og Kommune.

LYD+LITTERATUR #2 - 2003:

Louis Jensen & Jab Mica Och El, Christian Haun Nielsen & Wäldchengarten, Goodiepal & TS Høeg, Jomi Massage & Anne Lise Marstand-Jørgensen og Sofus Forsberg & Mikkel Wallentin. Derudover filmfremvisninger i Ridehuset.

Lyd+Litteratur #1, 2002

LYD+LITTERATUR #1 - 2002:

Alejandra & Aeron (USA/Spanien), Martin Hall, Bo hr. Hansen, Christian Yde Frostholm & Hans Sydow, MC Jabber & DJ Tobi (Blue Foundation), Gordon Inc., Singvogel & Peter Laugesen, Limp, Manual, Niels Lyngsø, Orfeus & Carsten René Nielsen, Ursula Andkjær Olsen, Pussyland Connection m. Henrik List og Jokeren, Lone Hørslev og Lars Skinnebach."Lyd+Litteratur" is powered by CMIS.