Forside
Lyd+Litteratur 2021
Ord til tiden: Lyd+Litteratur til telefonen
Om Lyd+Litteratur
Dokumentation
Udgivelser
Billeder
Kontakt
FACEBOOK

bom.ord til tiden

Ord til tiden - mens vi venter på at komme igennem

Ord til tiden er et kunstprojekt, der arbejder med alternative udgivelsesformer for litteraturen, nemlig med telefonsvareren som medie for ord og lyd.

Med projektet Ord til tiden vil vi forsøge at vende en negativ situation til noget positivt. I stedet for ventetid med telefonsvarers efterhånden obligatoriske muzak vil vi gennem blandingen af musik og lyrik skabe overraskende og gode oplevelser, som kunden ikke forventer, og på den måde skabe opbyggende relationer mellem kalder og modtager.

Formålet med Ord til tiden er også at skærpe opmærksomheden omkring lyrikken ved at sætte den ind i en ny og hidtil uafprøvet kontekst, så publikum, der normalt ikke er i berøring med litteraturen, bliver præsenteret for den på en overraskende måde. Kunstnerne arbejder med et anderledes medie, hvor de kommer ud til et publikum, der måske ellers ikke vil opsøge kunsten, og på den måde vil virke som en introduktion for digterens forfatterskab.

Fire forfattere har samarbejdet med samme antal musikere, og hvert par har indspillet en session på omkring 1-2 min. bestående af et digt eller brudstykke af prosa, som musikeren har skabt musik til. Der er tale om et unikt værk, der er skrevet og komponeret direkte til mediet.

Telefonsvarerværkerne er:

Værk nr. 1 – Lise Haurum sammen med Nathalie Wuerth - hør og download det hér.

Værk nr. 2 – Daniel Mantel sammen med Morten Hougård - hør og download det hér.

Værk nr. 3 – Morten Søkilde sammen med Anders Lauge Meldgaard - hør og download det hér.

Værk nr. 4 – Max Madsen sammen med Sebastian Edin - hør og download det hér.

- - -

Fra telefonsvarer til performance

ORD TIL TIDEN er et samarbejde mellem forfatter Max Madsen og Lyd+Litteratur festivalen. Værkerne blev udover som telefonsvarerversioner også opført live november 2015 og udgivet i begrænset oplag med ekstramateriale i samarbejde med Geiger Records og 365TEKSTER. Kontakt os, hvis du vil købe udgivelsen.


- - -

Du kan høre værkerne her:

Lyt til og download de fire lydværker på Geiger Records' Soundcloud-side - og kontakt os, hvis du er interesseret i, at vi sender lydfilerne til dig, så du kan lægge dem ind i dit telefonsystem.

- - -

Om kunstnerne

Lise Haurum

Lise Haurum

Danske Lise Haurum er uddannet i Sverige fra både Konstfack i Stockholm og forfatterskolen Litterär gestaltning under Göteborg Universitet, men kunstneren og forfatteren har gennem de seneste to år været bosiddende i Aarhus. Udgangspunktet for Haurums projekter er tekst, der vokser fra en tekstmasse og ud i forskellige retninger. Hendes afsøgning af medie og form er hidtil blevet til både kunstbøger, installationer og performances, og det enkelte arbejde kan tage form efter eller frit blande flere udtryk. Haurum søger efter et udtryk, der kan rumme komplekse fortællinger i en enkel og samlet form, gennem samspillet mellem forskellige medier.

Nathalie WuerthNathalie Wuerth

Nathalie Wuerth er en svensk kunstner, der arbejder med et særligt fokus på sprog, kommunikation og stemmen. Hendes interesse for sprog og kommunikation er præget af både materielle og sociale forhold, hvor studiet af rum og materialitet sættes sammen med spørgsmål om identitet og sociale konventioner. Stemmen bliver brugt som et redskab til at undersøge fysiske rum, byrum og hjemmet. Wuerth bruger nærmere betegnet stemmen som et taktilt instrument; et slags følehorn, der skaber kontakt og benyttes til at undersøge betydning og sprog, hvor opmærksomheden vendes indad og lytter efter lyde, der udfordrer forståelse og brug af stemmen. Arbejdet med stemmen fokuserer på stemmens egenskaber ud over sprog og udforsker dette ved at trække paralleller til andre fænomener, såsom maskiners støj og dyrs ekkolokation, for at skabe nye sammenhænge.  

Daniel Mantel

DANIEL MANTEL

Daniel Mantel er en aarhusiansk digter, der gennem flere år har eksperimenteret med kombinationen af det oplæste ord og lyd/musik under navne som bl.a. Daniel Tremenz, Epoke Nu og First Nation. Mantel har optrådt på et væld af scener, bl.a. lyrikscenen på Roskilde Festival, og han har etableret samarbejder med en bred og broget skare af kunstnere som bl.a. Jens “Valo” Danielsen (Kliché), T/S Sterndolph, Kim Grønborg, Bering Haarup, Odd Bjertnes, Ingolf Brown, Jeppe Ottow og Clean Boys. Daniel Mantel har foruden publikationer i tidsskrifterne Hvedekorn og Pist Protta (Space Poetry) udgivet en novelle i en antologi fra Borgens Forlag og arbejder lige nu på sin blog, der med hans egne ord er et “evighedsprojekt med novelle-roman potentiale” og forventes udgivelsesparat i 2016.

Morten Hougaard

Morten Hougaard

Hougård Hansen er en kreativ, humorfyldt og foretagsom trommeslager, der både kan kalde sig komponist, musiker og musikpædagog. Han har tidligere været involveret i alt fra Odder Garden til Moro Middelaldermusik, som er en trio, der hylder middelalderinspireret musik, gøgl og vandede vittigheder ved at vandre fra marked til marked rundt omkring i det ganske land.

Anders Lauge MeldgaardAnders Lauge Meldgaard

Anders Lauge Meldgaard er det borgerlige navn bag bl.a. Frisk Frugt - et musikalsk projekt med tilhørsrødderne solidt plantet i det københavnske-berlinske musikerkollektiv Yoyooyoy’s kreative muld og en lyd frit svævende et sted mellem visesangskrivning, noise og freejazz. Foruden sine uprætentiøse og ekstatiske musikalske avantgardeeksperimenter i Frisk Frugt, samt andre musikalske konstellationer som f.eks. Kirsten Ketsjer, Fjernsyn Fjernsyn og Slütspürt m.fl., laver multiinstrumentaltisten Meldgaard lydinstallationer og en kalejdoskopisk række af andre selvudviklende projekter, der som regel søger at udfordre koncepter som koncertformatet og publikums perception af det sete og hørte.

Morten Søkilde
Morten Søkilde


Morten Søkilde er en dansk digter og kunstner uddannet fra Forfatterskolen og billedhuggerskolen under Det Kongelige Danske Kunstakademi og den fysiske teaterskole The Commedia School. Multikunstneren udgav i 2007 digtsamlingen Pan - en fabel på forlaget Arena, der er skabt ud fra dogmer, der bl.a. indebærer, at Søkilde udelukkende har anvendt vokalerne e og a, og at det ene digts sidste linje er første linje i det efterfølgende digt som i en strålende sonetkrans.

Max Madsen

Max Madsen

Max Madsen er skuespiller, forfatter og multikunstner, født og opvokset i et drivhus, afrettet i en landsbyskole og senere fortabt i storbyen. Han har bl.a. beskæftiget sig med malerkunsten, grafisk design og en rastløs søgen efter meningen med livet transformeret til skuespil og stykkeskriveri i fire årtier, lejlighedsvist afbrudt af arbejdet med lyrik. Madsen optræder jævnligt med mundtlig videreformidling af sine ord via lyd- og lyrikgruppen Ordlyd.

Sebastian Edin


Sebastian Edin

Den unge, svenske komponist og lydkunstner, Sebastian Edin, arbejder primært med elektro-akustiske kompositioner, men har også tidligere beskæftiget sig med anden slags performance, herunder musik til moderne dans, lydinstallationer til kunstudstillinger og instrumentale værker. Edin er for tiden studerende ved DIEM (Danish Institute of Electronic Music, Det Jyske Musikkonservatorium).

- - -

TEKNISK INFORMATION

Hvordan får vi lydfilerne ind på vores telefoner?

Det system, som I benytter, har en folder, som indeholder musikfilerne. Typisk kaldet mohmp3 eller moh (music on hold).
I denne folder skal telefon-lyddigtene tilføjes.

Hvor er denne folder?

Det afhænger af, om I har et internt eller et eksternt telefonsystem.
Hvis I har et internt system til jeres telefoner:
Spørg jeres lokale IT-ansvarlige til råds og bed vedkommende om at lægge filerne i “music on hold”-folderen.

Hvis I har et eksternt system:
Kontakt udbyderen af jeres system og bed dem om at lægge filerne i “music on hold”-folderen.

- - -

OM ORD TIL TIDEN

ORD TIL TIDEN er et samarbejde mellem Lyd+Litteratur Festivalen, der arrangeres af Litteraturen på Scenen og Geiger, og Aarhus Litteraturcenter. ORD TIL TIDEN er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje og Kulturkontakt Nord.

Kulturkontakt Nord

Aarhus Kommune

Statens Kunstfond"Lyd+Litteratur" is powered by CMIS.